Trött på spökbrudar

Trött på spökbrudar

2019-05-05 0 av Kim

Du går in i en skoaffär, du säger hej till säljaren, ni byter några triviala fraser om väder och skostorlek. Du betalar, ler och säger tack och hej då. God ton. I väntrummet hos tandläkaren börjar du prata med en annan patient om sönderlästa tidningar och tappade mjölktänder innan ni med darriga röster önskar varandra lycka till och säger hej då för att aldrig mer ses. Socialt och trevligt.

På dejtingsajten berättar du för en okänd människa med fånigt profilnamn och suddig bild om ditt havererade förhållande, dina underbara barn, hur mycket du saknar någon att älska och hur du längtar efter att kunna leva med någon som verkligen förstår dig…eh, hallå? Hallåååå? Plötsligt upphör alla svar och meddelanden. Inte ett ”jag skriver med en annan person som jag är mer intresserad av”. Inte ett ”jag tror inte att du är riktigt vad jag söker”. Inte ens ett ”tack och hej, din jävla leverpastej”. Du har blivit ghostad.

Kvinnan som i sin profiltext beskriver sig som oerhört socialt kompetent, utåtriktad och charmig nonchar dig med total och evig tystnad. Utan förvarning eller förklaring. Varför är det okej att på dejtingsidor uppföra sig som en trulig prepubertal 10-årig flicka? Vilken vuxen människa lämnar ett pågående samtal utan att säga ”Du, förlåt men jag måste gå. Ha det bra, hej då”? Jag pratar inte fördomsfullt om 20-åringar utan om 40+ kvinnor. Jag har varit med om det ett antal gånger och jag förstår inte varför de tycker att det är okej att vara oförskämd på dejtingsajten men sannolikt inte i verkliga livet. Fast dejtingsajten är ju också verkliga livet där det finns gott om riktigt bra, ärliga och schysta män. Med förhoppningar och känslor. Alla killar är inte sexfixerade narcissistiska pappfigurer som skickar dickpics medan de kör grävmaskin (förlåt, alla grävmaskinister).

Det finns bara en fördel med kvinnor som inte förstår att vett och etikett också gäller i den digitala världen. De diskvalificerar sig själva.