Sagan om tjocka farbrorn som gick på kalas

Sagan om tjocka farbrorn som gick på kalas

2019-05-25 1 av Kim

Det var en gång en tjock farbror med glasögon, rutig skjorta och hängslen som gick på kalas. Det fanns många andra farbröder och tanter där. Dom var glada och skrattade. Tjocka farbrorn tyckte att en av tanterna var fin. Han kanske var lite kär i henne. Så han tog henne på brösten. Så får man inte göra! Tanten blev ledsen. Ett år senare berättade tanten för alla hur ledsen hon blivit. Då blev farbrorn också ledsen. 

Farbrorn och tanten pratade med varandra i en video. Man fick inte se tantens ansikte men det gjorde inget för alla visste vem hon var. Farbrorn sa att han hade varit en dumbom och en tölp som hade tagit tanten på brösten. Det tyckte alla att han hade varit. Även farbrorns och tantens chef, den välkammade pojken med glasögon. 

Fast han sa att tanten inte fick vara kvar på sitt jobb längre. Då blev några som skrev i tidningen och pratade i tv jättearga. Dom sa att den välkammade pojken blev sur för att tanten hade berättat för alla att tjocka farbrorn hade tagit henne på brösten. Den välkammade pojken sa: Nä, så var det inte alls. Tanten fick sluta på sitt jobb för hon inte hade varit så duktig. Det där andra, sa han, det hade en dum tidning som heter Expressen hittat på.

Va, sa några som tyckte om den välkammade pojken och tjocka farbrorn. Har en tidning hittat på det? Vad orättvist. Dom tyckte synd om den välkammade pojken och den tjocka farbrorn för att alla var så dumma mot dom. Hela tiden. Varje gång någon på den välkammade pojkens jobb gjorde något dumt så var det bra för då tyckte fler människor om dom. Fast det gällde kanske inte när tanter berättade att en farbror tagit dom på brösten.

I alla fall, som tack för att han hade tagit tanten på brösten och sen sagt att han var ledsen fick tjocka farbrorn åka utomlands och jobba och tjäna jättemycket pengar.