En kort mans syn på korta kvinnors syn på långa män

En kort mans syn på korta kvinnors syn på långa män

2020-06-07 0 av Kim

Den här texten, som låg bortglömd i en mapp på datorn, skrev jag när jag var som mest ihärdig på nätdejtingsajterna för ungefär ett år sedan. Anar en viss frustration mellan raderna.

Jag är kort i rocken. Jag är även kort i kavaj. Det är tydligen ett problem för många kvinnor, också för de som är korta själva. I en profiltext på Match har en kvinna skrivit att hon är 155 cm lång och letar efter män som är 185 cm eller längre. Var mannen kortare än 185 cm var han inte intressant. Jaha. 

Jag dejtade en kvinna som var 7 cm längre än jag. Hon brydde sig inte, det var inte viktigt för henne. Hon var fantastisk på många sätt.

6 anledningar varför korta kvinnor ska undvika långa män:

  1. När du som är under 1,55 går hand i hand med en man som är 2 meter lång ser det ut som att du är fem år och är ute och går med din pappa. Du kommer dessutom att få ont i armen efter ett tag av att ha haft armen så högt. När du påpekar att du har ont i armen försöker han hålla om din midja istället. Det fungerar i 100 meter, sedan börjar han klaga över att han får ont i ryggen av att gå böjd. Det slutar med att ni går sida vid sida. Som två kompisar.
  2. Han kommer alltid att klaga över bristen på benutrymme i din Renault Clio eller på flyget till Mallis. Efter ett tag på flyget lägger han över sina långa ben och stora fötter på din sida. Resultat: du sitter dåligt och måste dessutom stå ut med hans jävla gnällande under hela resan.
  3. Att ligga sked med en stor man kommer att framkalla klaustrofobi och syrebrist; du har en 120 kilo tung man runt om dig, hans 20 kilo tunga vänsterarm ligger ovanpå dig och pressar ihop dina lungor. Tanken på att han i sömnen rullar över dig är ångestframkallande, du delar säng med en lastbil. Mysfaktorn är lika med noll, paniken stiger, du vill bara ut ur köttfängelset så att du kan a n d a s.
  4. Hans XXXL-kläder fyller tvättmaskinen på ett kick. Ett par jeans och två t-shirts och den är full. Det betyder en trippelökning av tvättmedel och många fler tvättar. Ni hjälps väl åt med tvätten?
  5. Du måste använda handtruck i hallen för att flytta runt hans skor i storlek 49. Och var ska du ställa dem? Skohyllan från Ikea är inte gjord för så stora skor, om du inte ställer en sko längsmed på översta hyllplanet och den andra likadant på det andra hyllplanet. Ska du köpa en skohylla för varje par? Var ska du ställa dina skor, måste alla stå i garderoben? Det är väl synd, du har ju några par som är riktigt snygga.
  6. När ni dansar tätt tillsammans till en lugn låt har du din kind mot hans mage, som kurrar och förstör stämningen eftersom han aldrig tycks få tillräckligt med mat. Han böjer sig ner så att ni kan kyssas och vara nära varandra men han ger upp innan låten är slut eftersom han fortfarande har ont i ryggen efter promenaden ni tog i förmiddags.

En längre kvinna skulle kunna kontra och hävda att ett problem med att ha en kortare man är att hon ofta blandar ihop hans kläder med barnens. Som är 4 och 6 år gamla. Vem vill ha en man som kommer till jobbet i en Spiderman-pyjamas i storlek 128?

* * *

För övrigt tycker jag att kläder borde prissättas efter hur mycket tyg det har gått åt för att göra dem. Vi som köper mindre storlekar får ju betala för de som köper större och det kan väl INGEN tycka är rättvist?

Alltså, det var ett skämt. Hetsa inte upp dig, långeman.