Bruce och Bianca på Teneriffa

Bruce och Bianca på Teneriffa

2019-05-08 5 av Kim

I påskas firade vi min dotters 10:e födelsedag på restaurang Tipsy Terrace i Los Gigantes på Teneriffa. Hon, jag och Bianca Ingrosso. Vi åt och drack gott, och sjöng Happy Birthday tillsammans med de andra gästerna när glassen med isfacklan kom in.

Nu satt i och för sig Bianca vid ett annat bord men hon såg fantastisk ut i sina silverfärgade högklackade skor, svarta linne, designade örhängen och uppsatta hår. Och så en annan liten detalj. Hon var typ 52 år gammal. En look-alike, sanslöst lik den yngre Bianca som är 24. Jag och min dotter satt och gapade när vi upptäckte henne, fast av olika anledningar. Hon blev starstruck, jag blev…struck. Bianca kommer att åldras väl, tro mig.

När jag var i 20-årsåldern och fortfarande hade hår på huvudet var jag lik James Dean. Det tyckte i alla fall Nisse och hans flickvän som gick på samma folkhögskola som jag. Tre år senare när jag var utbytesstudent i USA sa en amerikansk tjej att jag var lik Don Johnson i Miami Vice. Härligt, tänkte jag. Nu liknar jag åtminstone någon som fortfarande lever. 12 år senare förstod jag att det hade gått rejält utför med utseendet när en kompis hävdade att jag liknade George Costanza i Seinfeld. Flint, runda glasögon och några kilo för mycket. Hoppas att likheterna slutade där. 2015 sitter jag – något smalare och med kontaktlinser men med samma flint – och väntar på att ett konferenssamtal med kollegorna i London ska starta. En grekisk tjej ansluter till samtalet och frågar vem som mer är på tråden. En annan kille svarar: Sharath är här och Kim, mannen som ser ut som Bruce Willis. Hon skrattar, säger något som jag inte uppfattar och Sharath säger: Oj, oj. oj.

Va? Vänta, vad sa hon? Var det om mig eller om Bruce, hinner jag tänka innan någon annan ansluter och mötet börjar. Det kändes fånigt att avbryta alla för att fråga vad den grekiska tjejen sa om Bruce. Eller om mig. Och att likna Die Hard Bruce var ju liksom okej.

Men om jag nu liknar Bruce Willis borde Bianca, 52 noterat det den där kvällen på Tipsy’s på Teneriffa. Tittat åt mitt håll. Skjutit iväg ett gnistrande leende. Tryckt på the golden buzzer. Gett mig någon jävla form av erkännande för att jag har haft ihjäl bad guys sedan mitten av 80-talet och fått barn med Demi Moore. Nada. Fast hon hade kanske aldrig sett Bruce Willis i glasögon.

När födelsedagssången för min dotter klingat av och alla återgått till sina halvfulla glas och helfulla bordskamrater knackar min dotter mig på armen och säger: 

”Pappa! Bianca log mot mig.”

“Jasså, kul. Ät nu din glass.”